Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Laptele degresat… îngraşă!

Publicat 14:01 | 22 mart. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Sănătate, Ştiinţă // 1.411 vizualizări

Studiu: Copiii au nevoie de lapte integral!

depici.ro

depici.ro

În mod surprinzător, lactatele degresate ar fi una dintre cauzele obezităţii la copii.

Părinţii care le oferă copiilor cu surplus de greutate lactate degresate în ideea prevenirii obezităţii nu fac decât să-şi piardă timpul şi banii, consideră experţi americani.

Potrivit lor, grăsimile din lapte asigură starea de saţietate pe mai mul timp şi astfel reduc riscul de exces de greutate, relatează Agerpres, citând “Daily Mail”.

Astfel, copiii care beau lapte integral cântăresc mai puţin la vârsta de patru ani, decât semenii lor cărora le-a fost administrată versiunea degresată a laptelui.

Studiul a fost realizat de o echipă de medici pediatri de la Şcoala de Medicină de pe lângă Universitatea din Virginia.

În cadrul cercetării au fost chestionaţi circa 11.000 de părinţi cu privire la sortimentul de lapte administrat copiilor lor în vârstă de doi ani: lapte integral, cu 3% până la 6% grăsimi sau degresat (1-2%) ori de soia.

Copiii au fost cântăriţi la vârsta de doi ani, la începutul experimentului, şi încă o dată la patru ani.
S-a constatat că printre cei care consumau lapte degresat la vârsta de doi ani 14% erau supraponderali, iar la vârsta de patru ani – 16%.

În general, în 57% din cazuri, micuţii din această categorie au luat kilograme în exces după doi ani de experiment. Greutatea medie a copiilor care au consumat lapte integral a fost mult mai mică.

Rezultatele studiului citat, realizat de experţi americani, contravin recomandărilor Academiei de Pediatrie şi Asociaţiei  de Cardiologie din SUA, care prevăd ca, după doi ani, copiilor să le fie distribuite lactate reduse în grăsimi, pentru a preveni obezitatea.

Pe de altă parte, potrivit medicilor din Marea Britanie, copiii sub cinci ani au nevoie de energie suplimentară pentru creştere şi dezvoltare, astfel încât le este indispensabil laptele integral.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!