Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Niciun beneficiu pentru copil de pe urma administrării vitaminei D în timpul sarcinii

Publicat 00:56 | 20 mart. 2013 // Sănătate, Ştiinţă // 969 vizualizări

Nu există nicio legătură între suplimentele de vitamina D din timpul sarcinii şi sănătatea osoasă a copiilor (studiu)

Vitamina-DSuplimentele de vitamina D oferite femeilor însărcinate nu au niciun impact asupra sănătăţii copiilor acestora, conform unui studiu publicat marţi, 19 martie.

Prin urmare, studiul contrazice practica medicală răspândită de a prescrie vitamina D viitoarelor mămici pentru a preîntâmpina eventualele probleme cu oasele la copii.

Acest studiu a fost realizat pe un grup de 3.960 de femei britanice însărcinate de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Bristol, condusă de Prof. Debbie Lawlor.
Conform studiului, nu a putut fi stabilită o legătură semnificativă între nivelul de vitamina D din organismul acestor femei şi nivelul de mineralizare osoasă al copiilor lor, măsurat la vârsta de 9 ani şi 11 luni.

Nivelul de vitamina D din organism a fost studiat de-a lungul întregii perioade de sarcină, pornind de la cel mai scăzut nivel al său, în primul trimestru de sarcină, pentru a urca apoi progresiv, tendinţă accentuată în special în lunile de vară.

Vitamina D joacă un rol major în mineralizarea oaselor, stimulând absorbţia de calciu la nivelul intestinului şi fixarea sa în oase. Ea este sintetizată de organism în piele, sub acţiunea razelor ultraviolete, dar poate fi luată şi sub formă de supliment alimentar.

Concluziile acestui studiu au fost publicate în ultimul număr al revistei medicale „Lancet”.

Sursa: Agerpres/AFP

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!