Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Păcăleli de 1 aprilie care păreau ştiri serioase

Publicat 22:56 | 31 mart. 2013 // Accente Info, Elldorscop // 1.498 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

Curăţenie pe internet
În 1997, a fost răspândit un e-mail care avertiza utilizatorii că internetul va fi închis pentru 24 de ore, de pe 31 martie până pe 2 aprilie, pentru a fi curăţat.
Se explica şi motivul: de-a lungul timpului s-au acumulat foarte multe adrese inactive care trebuiau şterse.
Internauţii erau sfătuiţi să deconecteze toate computerele de la internet.

Farsa astronomică
În 1976, astronomul britanic Patrick Moore a anunţat la radio că la ora 9:47 în dimineaţa zilei de 1 aprilie, planeta Pluto va ajunge în spatele lui Jupiter, diminuând forţa gravitaţională a Pământului.
El a mai spus că persoanele care la acea ora vor sări în sus vor experimenta o senzaţie de plutire, putând sta mai mult timp în aer.
Ca urmare, postul de radio a primit numeroase apeluri de la oameni care au susţinut că au plutit prin casă.

Toţi câinii să fie albi!
Pe 1 aprilie 1965, cotidianul danez “Politiken” titra pe un ton cât se poate de serios: „Parlamentul a votat ca toţi câinii sa fie vopsiţi obligatoriu în alb”.
Mulţi cititorii nu au intuit farsa nici după ce au citit motivaţia acestei măsuri: „Scopul este creşterea securităţii pe şosele, în condiţiile în care câinii albi sunt mult mai vizibili decât ceilalţi, mai ales pe timp de noapte”.

Hamburgerul pentru stângaci
În 1998, americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se făcea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta.

Nu deranjaţi veveriţele!
Farsă jucată de primăria oraşului Cologne (Germania), în 1993, celor care practicau jogging în parcul din centru:
gardienii i-au oprit pe alergători, spunându-le că tocmai a fost votată o lege, căreia dacă nu i se conformează, vor fi amendaţi.
Gardienii spuneau că legea impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puţin.
Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veveriţele din parc, aflate în perioada împerecherii.

Schimbarea numarului Pi
În 1998 „New Mexicans for Science and Reason” anunţa că statul Alabama a decis schimbarea numărului Pi din 3.14159 în 3.0.

Internet interzis consumatorilor de alcool
Un articol semnat de John Dvorak în aprilie 1994 în revista “PC Computing” descria apariţia unei legi a Congresului care va interzice folosirea în stare de beţie a internetului sau discutarea problemelor sexuale pe o reţea publică.
Acest lucru a dus la invadarea Congresului cu telefoane de furie, motiv pentru care senatorul Edward Kennedy a fost nevoit să nege oficial zvonul.

Pinguinii zburători
În 2008, cei de la BBC au anunţat că o echipă de cercetători din Antarctica a filmat pinguinii zburători, care se îndreptau spre pădurile din America de Sud. 

1 aprilie – Ziua păcălelilor

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!