Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Papa Francisc – microbist, suporter al clubului San Lorenzo şi mare iubitor de tango

Publicat 01:36 | 14 mart. 2013 // Mapamond, Şi altele... // 1.009 vizualizări

Papa_FranciscJorge Mario Bergoglio, ales miercuri, 13 martie, primul papă ne-european din ultimii 1.300 de ani şi care va fi cunoscut sub numele de Papa Francisc, este un microbist înflăcărat, un suporter declarat al clubului argentinian de fotbal San Lorenzo de Almagro şi mare iubitor de tango.

Noul papă, născut la Buenos Aires la 17 decembrie 1936, şi-a manifestat în diferite ocazii simpatia pentru San Lorenzo de Almagro, club fondat de părintele Lorenzo Massa, în 1908.

Potrivit presei sportive argentiniene, Francisc este un suporter fidel al clubului San Lorenzo de Almagro şi chiar a oficiat o slujbă atunci când clubul şi-a sărbătorit centenarul. Bergoglio a primit în dar mai multe tricouri ale clubului cu semnăturile jucătorilor şi are carnet de suporter, ba chiar şi-a amintit că tatăl său a fost jucător de baschet la clubul Boedo, dar că antrenamentele le făcea în sălile clubului San Lorenzo.

În altă ordine de idei, noului suveran pontif nu-i place să apară în presă şi a încercat să nu iasă prea mult în evidenţă.
În plus, este obişnuit să circule cu autobuzul şi încă îşi mai păstrează obiceiul de a se spovedi. De altfel, Bergoglio s-a numărat printre puţinii cardinali care, când a sosit la Roma pentru alegerea papei, nu a folosit autoturismele oficiale.

Deşi se bucură de o stare de sănătate bună, Bergoglio suferă de probleme respiratorii, după ce i-a fost înlăturat un plămân într-o intervenţie chirurgicală.

Sursa: Agerpres, cu referire la EFE

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!