Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia: Pâlnie lăsată de meteoritul de la Celeabinsk pe fundul lacului Cebarkul

Publicat 21:51 | 21 mart. 2013 // Mapamond, Radar, Ştiinţă // 1.380 vizualizări

Meteoritul-Rusia-15-febrSavanţi ruşi au depistat, în urma investigaţiilor georadar, o pâlnie (urmă) de 3 metri adâncime pe fundul lacului de la Cebarkul, lăsată cel mai probabil de un fragment mare al meteoritului căzut la Celeabinsk la 15 februarie 2013.
În raport cu craterul lăsat de bucata de meteorit în gheaţa lacului, pâlnia este deplasată cu 10 metri, potrivit savantului Aleksei Popov, citat joi, 21 martie, de RIA Novosti.

Imediat după dezintegrarea meteoritului în atmosferă şi căderea unui mare fragment în lac, potrivit martorilor oculari, scafandrii au efectuat investigaţii, dar fără a găsi urme ale corpului, din cauza statului gros de mâl şi gheaţă.

Aleksei Popov şi colegii săi (ИЗМИРАН) au sondat lacul cu ajutorul georadarelor de bandă largă, până la o adâncime de „câteva sute de metri”.

Reconstituirea 3D a imaginilor arată că pe fundul lacului există o pâlnie adâncă de aproximativ 3 metri, cel mai probabil lăsată de fragmentul de meteorit.Presupusa-urma-lasata-de-meteorit-in-lac

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!