Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un băiat din Marea Britanie va deveni milionar vânzând Yahoo! o aplicaţie

Publicat 23:58 | 25 mart. 2013 // Mapamond // 1.071 vizualizări

yahooCompania Yahoo! a anunţat luni, 25 martie, că va cumpăra aplicaţia Summly, ce facilitează citirea informaţiilor pe telefoanele mobile, de la un adolescent britanic care ar putea astfel să devină unul dintre cei mai tineri milionari care au pornit de la zero, relatează AFP şi EFE.

“La vârsta de 15 ani, Nick D’Aloisio a creat aplicaţia Summly la el acasă, la Londra”, anunţă grupul american pe blogul său oficial, fără să dezvăluie şi valoarea tranzacţiei.

Potrivit cotidianului londonez “Evening Standard”, Nick D’Aloisio, care acum are vârsta de 17 ani, ar putea să primească între 20 şi 40 de milioane de lire sterline (între 30 şi 60 de milioane de euro).

Summly reduce mărimea informaţiilor pentru ca acestea să poată fi mai uşor vizualizate pe ecranul unui telefon mobil, idee pe care adolescentul a descoperit-o în timp ce căuta informaţii pe internet.

“Căutările cu Google mi se păreau ineficiente şi mă făceau să pierd timp”, explică Nick D’Aloisio cotidianului britanic, subliniind că în ciuda abundenţei de informaţii de pe internet, era “dezorientat” şi din acest motiv nu se putea servi de respectivele informaţii.
“Atunci mi-a venit ideea de a crea un algoritm care să comprime în mod automat rezultatele căutărilor”, explică el, calificând tranzacţia drept “un vis”.

Creatorul aplicaţiei se va alătura Yahoo! în săptămânile următoare, mai precizează compania, care, la fel ca şi în cazul altor achiziţii de acest fel, doreşte să o preia şi să încorporeze tehnologia acesteia în propriile sale produse.

Deţinătoarea Yahoo!, Marissa Mayer, a recurs în ultimele luni la mai multe mici achiziţii de acelaşi fel, urmărind să recruteze “talente” pentru a îmbunătăţi produsele oferite de societatea sa şi pentru a-i relansa creşterea.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!