Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un copilaş din SUA s-a vindecat de HIV

Publicat 16:33 | 04 mart. 2013 // Mapamond, Sănătate, Ştiinţă // 927 vizualizări

LaboratorUn bebeluş din Mississippi, SUA, care s-a născut purtând virusul HIV pare să fi fost vindecat la doar doi ani şi jumătate de la naştere, după ce a fost supus unui tratament agresiv cu mai multe medicamente.

Cazul neobişnuit ar putea duce la schimbări în tratamentul a sute de mii de bebeluşi ce se nasc anual purtând virusul HIV.

Reuşita reprezintă cel de-al doilea caz din istorie în care un pacient este vindecat de o infecţie cu HIV.
Primul caz, un adult cunoscut sub numele de „pacientul din Berlin”, a fost vindecat în urma unui transplant de măduvă efectuat în 2007.

Noul caz a fost descoperit după ce mama bebeluşului a încetat administrarea tratamentului, iar doctorii au realizat că virusul nu mai putea fi detectat nici după ce medicamentele nu mai erau administrate. În mod normal, pacienţii cu HIV trebuie să consume aceste medicamente pe durata întregii vieţi.

Cercetătorii subliniază că este vorba despre un singur pacient, iar descoperirea nu pare să aibă o relevanţă pentru persoanele care au contractat virusul HIV ca adulţi sau ca adolescenţi şi care sunt diagnosticate la o perioadă lungă după infecţie.

Oamenii de ştiinţă afirmă însă că este posibil ca cercetările ulterioare să confirme că tratamentul administrat foarte devreme poate vindeca bebeluşii de HIV, ceea ce ar duce la transformarea regimului de tratament pentru nou-născuţii infectaţi cu acest virus.

Sursa: Descopera.ro, cu referire la “The Wall Street Journal”

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!