Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un smartphone care analizează urina

Publicat 21:33 | 01 mart. 2013 // Ştiinţă // 912 vizualizări

SmartphoneIpohondrii cu smartphone şi nu numai au motive de bucurie odată cu apariţia unei aplicaţii care analizează urina, semnalând eventualele probleme medicale.

Aplicaţia poate fi descărcată începând cu luna martie. Denumită uChek, această aplicaţie este creaţia lui Myshkin Ingawale, care a prezentat-o la conferinţa TED de la Los Angeles, din această săptămână.

„Toată lumea face pipi şi toată lumea are un smartphone. Ne-am gândit că trebuie să facem ceva în acest sens”, îşi explică el creaţia.

Din fericire, pentru a folosi această aplicaţie nu este necesară urinarea pe telefonul mobil sau scufundarea lui în vasul de toaletă.
Este suficient să înmuiaţi o bucăţică de hârtie specială, de test, şi apoi să fotografiaţi rezultatul.

Aplicaţia se ocupă de tot de aici înainte – ea analizează culoarea pentru a verifica dacă nu coincide mai multor tipuri de maladii, de la banalele infecţii urinare la diabet, probleme ale ficatului sau chiar anumite tipuri de cancer.

Pentru cei mai anxioşi, această aplicaţie oferă o modalitate de monitorizare permanentă, iar pentru restul lumii poate reprezenta o modalitate rapidă şi ieftină de testare medicală.

Smartphone-ul capabil să identifice boala după mirosul din gură

Sursa: Agerpres, cu referire la “The Independent”

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!