Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vaticanul: Acuzaţiile împotriva Papei Francisc sunt ”calomnioase şi defăimătoare”

Publicat 13:36 | 16 mart. 2013 // Mapamond // 1.080 vizualizări

Papa-Francisc-fotoVaticanul a respins în mod ferm vineri, 15 martie, acuzaţiile la adresa Papei Francisc referitoare la o presupusă conivenţă a sa cu junta militară argentiniană, calificându-le drept ”calomnioase şi defăimătoare”, relatează AFP, Reuters şi AP, preluate de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a afirmat, dând citire unui comunicat oficial, că este vorba de o campanie provenind de la ”elemente ale stângii anticlericale pentru a ataca Biserica şi ele trebuie respinse”.

”N-au existat niciodată acuzaţii credibile la adresa sa. El a fost interogat o dată de justiţia argentiniană în calitate de persoană informată în legătură cu faptele, dar n-a fost acuzat niciodată de nimic”, a declarat părintele Lombardi.

Federico Lombardi a precizat că ”există în schimb date potrivit cărora el (Jorge Bergoglio) a făcut multe pentru a-i proteja pe oameni de dictatură” (1976-1983) şi că el a sprijinit ”cererile ca Biserica din Argentina să-şi ceară iertare pentru că n-a făcut suficient” în timpul acestei perioade negre.

Reuters notează că reputaţia Bisericii din Argentina a fost umbrită de existenţa unor legături între membri de rang înalt ai clerului romano-catolic şi junta militară, acuzată c-a răpit şi ucis până la 30.000 de persoane cu orientare de stânga, şi rănile încă nu s-au vindecat.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!