Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Victor Popa, numit judecător la Curtea Constituţională

Publicat 16:05 | 29 mart. 2013 // Justiţie, Politică, Republica Moldova // 1.136 vizualizări

Victor-PopaVictor Popa, deputat PL, a fost numit de Parlament vineri, 29 martie, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, cu voturile a 51 de deputaţi din PL, PLDM şi PDM. Comuniştii au fost împotriva acestei numiri.

Victor Popa, care este doctor în drept constituţional, a declarat presei că noua activitate îi este mai apropiată de suflet decât funcţia de deputat şi le-a mulţumit celor care şi-au dat votul pentru el.

Anterior, grupul PLDM anunţase că nu va susţine candidatura lui Victor Popa, din cauză că, fiind deputat PL, are „o puternică afiliere politică”. După vot, însă, Valeriu Streleţ, liderul grupului parlamentar PLDM, a spus că Victor Popa n-a fost membru de partid, deşi a obţinut mandatul de parlamentar pe listele PL, şi că au fost luate în considerare calităţile profesionale ale acestuia.

Victor Popa îşi va începe activitatea la Curtea Constituţională după depunerea jurământului în faţa Parlamentului, săptămâna viitoare. Mandatul său de deputat PL ar putea fi preluat de halterofilul Vadim Vacarciuc, fostul candidat PL, în 2011, la funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!