Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Apicultura ajută sectorul agricol cu 15%. Apicultorii români cer TVA de 9% la miere

Publicat 19:08 | 18 apr. 2013 // România // 1.389 vizualizări

Vineri, 19 aprilie, la Bucureşti se deschide Târgul Naţional al Mierii

Foto: Viorel Patrichi

Foto: Viorel Patrichi

Apicultorii români cer autorităţilor TVA de 9% la miere, deoarece în acest fel produsele apicole ar putea deveni mai accesibile pentru consumatorii români şi s-ar înregistra o creştere a consumului intern, estimat la ora actuală la doar 450 de grame pe locuitor în decursul unui an, relatează Agerpres.

Apicultura ajută sectorul agricol cu 15%, datorită creşterii randamentului prin polenizare, deşi în realitate ajutorul este de mii de ori mai mare, pentru că ajută la menţinerea diversităţii, a declarat, joi, 18 aprilie, Gilles Ratia, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Apicultorilor – Apimondia, la o dezbaterea organizată de ACAR, mai transmite agenţia citată.

„Toate organizaţiile din agricultură trebuie să fie conştiente de un lucru foarte important, respectiv, de faptul că atunci când ajută sectorul apicol, dacă o fac în mod cinstit, ajută cu 15% sectorul agricol datorită creşterii randamentului prin polenizare.
Sectorul apicol oferă de fapt un ajutor de 15 ori mai mare, pentru că participă la menţinerea diversităţii.
Nu vorbim doar de polenizarea fructelor şi legumelor ci de polenizarea întregii florei sălbatice.
Trebuie să fim conştienţi că 35% din alimentele pe care le mâncăm depind de micuţele albine, iar acest lucru este slab perceput deocamdată în România”, a spus şeful Apimondia.

În opinia acestuia, apicultura din România a înregistrat o dezvoltare deosebită în ultimii ani, deşi are încă probeleme în ceea ce priveşte controlul importurilor de falsuri.

Apimondia a fost creată în 1893, pentru a susţine apicultura la nivel internaţional şi are în prezent 111 membri din 75 de ţări.

Târgul Naţional al Mierii se va desfăşura în perioada 19-21 aprilie, pe platforma ACA / ICD Apicultură din Bucureşti.

Consilier prezidenţial: Albina este cel mai bun prieten al omului, nu câinele, calul sau vaca

Elldor.Info

 Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!