Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Bombele din Boston, detonate cu telecomenzi folosite la maşinuţele de jucărie

Publicat 22:11 | 26 apr. 2013 // Mapamond // 915 vizualizări

Atac-BostonBombele folosite în atentatele asupra Maratonului din Boston în care au murit trei persoane şi 264 au fost rănite au fost detonate cu telecomenzi folosite la maşinuţele de jucărie, au relatat surse ale anchetatorilor unui grup de membri ai Camerei Reprezentanţilor, informează vineri, 26 aprilie, ziarul “Estrella Digital”.

“A fost folosită o telecomandă veche de la o maşinuţă de jucărie”, a declarat presei congresmanul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Comitetului de Informaţii Secrete din Camera Reprezentanţilor.

„Acest lucru dă de înţeles, aşa cum a confirmat şi suspectul care a supravieţuit, că a obţinut informaţii despre cum să fabrice o bombă din articolul publicat de revista „Inspire”, intitulat “Cum să fabrici o bombă în bucătăria mamei tale””, a subliniat el.

Poliţia a informat că cei doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, au plasat şi detonat la 15 aprilie două bombe introduse în oale sub presiune în apropierea liniei de final al maratonului din Boston.

Ruppersberger a confirmat, de asemenea, că cei doi au folosit explozibil provenit dintr-un magazin de focuri de artificii din New Hampshire.
„Unul dintre fraţi a fost la magazinul din New Hampshire şi a cerut explozibilii cei mai puternici pentru a obţine o explozie cât mai mare” a conchis el.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!