Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Candelă pentru lumina de Înviere: Nu împrăştie fum, luminează lin şi răspândeşte aromă de miere

Publicat 00:55 | 29 apr. 2013 // Mapamond, Radar, România, Şi altele... // 1.441 vizualizări

Candela-de-Inviere-lumanare-Patriarhia-Romana-1Cu ocazia Sfintelor Paşti, Patriarhia Română oferă credincioşilor un model de candelă bisericească, în două dimensiuni, realizat de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români“ a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Compoziţia candelei este realizată dintr-un amestec din parafină, ceară şi ulei de palmier, care la ardere nu împrăştie fum, ci luminează lin cu o flacără gălbuie ce răspândeşte aromă de miere de albine.

Culoarea galben-închis a paharului candelei, precum şi lumina pe care o răspândeşte sunt potrivite cu atmosfera bisericească a slujbelor şi o deosebeşte în mod calitativ de candelele din comerţ de diferite culori.

Candela reprezintă şi o binecuvântare pentru credincioşi din partea Patriarhiei Române, întrucât are ca sens distinctiv pe laturile paharului Crucea patriarhală stilizată.

Candela are inscripţionat mesajul: „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului“, amintind prin aceasta că o parte din costul ei va fi direcţionată pentru construirea noii Catedrale patriarhale.

Candela „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului“ se poate găsi la toate magazinele bisericeşti ale Patriarhiei Române şi Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum şi la pangarele parohiilor şi mănăstirilor şi are două dimensiuni: cu durată de ardere de 60 de ore, şi cu durată de ardere de 16 ore.

Candela a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, astfel încât nu poate fi falsificată.

Candela-de-Inviere-lumanare-Patriarhia-Romana

Marius Nedelcu
Ziarul Lumina

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!