Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cântecele noi sunt o „recompensă” pentru creier

Publicat 23:45 | 13 apr. 2013 // Elldorscop, Şi altele..., Ştiinţă // 1.130 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

Cântecele noi ar putea fi considerate „o recompensă” pentru creier.

Afirmaţia le aparţine unor cercetători canadieni, care au descoperit că anumite zone cerebrale au devenit active atunci când voluntarii din cadrul studiului ascultau diverse compoziţii muzicale pentru prima dată.
Savanţii canadieni au utilizat pentru acest experiment dispozitive de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), informează Mediafax, cu referire la Bbc.co.uk. 

Cu cât mai mult îi plăcea ascultătorului bucata muzicală pe care o asculta, cu atât erau mai puternice conexiunile din regiunea cerebrală denumită „nucleu accumbens”, potrivit concluziilor studiului, publicate în revista “Science”.

„Interesant în descoperirea noastră este faptul că am arătat că oamenii anticipează şi devin încântaţi de ceva care este complet abstract – următorul sunet pe care urmează să îl audă”, a spus medicul Valorie Salimpoor de la Rotman Research Institute din Toronto, coordonatoarea studiului.

“Ştim deja că nucleul accumbens este implicat în procesul de recompensare.
Însă muzica este abstractă. Nu este ceva care să semene cu situaţia în care îţi este foame, eşti pe punctul de a mânca ceva şi eşti cu adevărat încântat de ideea că vei mânca. Acelaşi lucru se aplică şi pentru sex şi bani. Acestea sunt situaţiile în care medicii constată în mod normal o anumită activitate în nucleul accumbens”, a explicat cercetătoarea.

Dan Bălan – Love is a simple thing (versuri)
“A new muse there,another here
I need my music for this year…”

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!