Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala mitropolitană din Iaşi (foto)

Publicat 16:54 | 20 apr. 2013 // Mapamond, România, Spiritualitate // 922 vizualizări

Rugăciuni către Maica Domnului în vinerea din săptămâna a V-a a postului

Foto: ziarullumina.ro

Foto: ziarullumina.ro

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit vineri seară, 19 aprilie, la Catedrala mitropolitană din Iaşi, Denia Acatistului Bunei Vestiri.

La slujbă (se oficiază o dată pe an) au asistat credincioşi din Iaşi care s-au rugat şi au ascultat cu evlavie imnul acatist, scrie Constantin Ciofu în “Ziarul Lumina” de sâmbătă, 20 aprilie.

Denia Acatistului Bunei Vestiri, care este Utrenia zilei de a doua zi (n.r. sâmbătă), este legată de minunata salvare a Constantinopolului atacat de perşi şi avari, la 7 august 626, în timpul împăratului Heraclius.

Această slujbă ne aduce aminte de înaintaşii noştri. Imnul acatist s-a citit pentru prima dată la 7 august 626, în timpul împăratului Heraclius, când cetatea Constantinopolului era în mare primejdie să fie ocupată de turci.
Maica Domnului este cea care a intervenit atunci, povăţuindu-l pe patriarhul Serghie al Constantinopolului să citească acest acatist pentru ca cetatea să fie izbăvită.
În cadrul acestei slujbe, care se oficiază o dată pe an, fiecare credincios conştientizează starea sa de păcătoşenie.
El înţelege că trebuie să se roage Maicii Domnului cu multă dragoste.
Catedrala-Iasi1-Calinic Botosaneanul

Venind la această slujbă de seară, fiecare credincios trebuie să aducă o osteneală Bunului Dumnezeu, prin închinare, prin metanii, prin rugăciune şi prin şederea în sfânta biserică cât mai mult.
Fiecare conştientizează că trebuie să-l ierte pe fratele său, trebuie să facă milostenie, trebuie să se împace şi să se pregătească pentru spovedanie şi împărtăşanie“, a spus arhim. Dosoftei Şcheul, citat de “Ziarul Lumina”.

Calendar ortodox (Biserica Română)

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!