Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Deputaţi comunişti au bruscat angajaţi ai Preşedinţiei. Nicolae Timofti le răspunde

Publicat 17:46 | 04 apr. 2013 // Politică, Republica Moldova // 1.155 vizualizări

Nicolae Timofti: Declanșarea imediată a alegerilor parlamentare este imposibilă

Deputati-comunisti-scandal-resedinta-Presedinte1Patru deputaţi comunişti au făcut scandal la Reşedinţa preşedintelui joi, 4 aprilie.

Iurie Muntean, Grigore Petrenco, Mihail Poleanschi și Alekandr Petkov “au manifestat o totală lipsă de respect față de instituția prezidențială și față de angajații Președinției, pe care i-au bruscat și le-au adresat injurii, dând dovadă de un comportament inadecvat și agresiv”, declară Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Comportamentul deputaţilor comunişti a fost condamnat, în cadrul unui briefing, de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu.

Președintele Nicolae Timofti “consideră că parlamentarii comuniști au făcut abuz de statutul lor de deputat și au încălcat ordinea publică”, se arată în comunicatul oficial.

Cei patru deputați comuniști au mers de dimineaţă la Reşedinţa președintelui pentru a-i înmâna „cetățeanului” Nicolae Timofti un apel prin care-i cer să dizolve Parlamentul şi să declare alegeri anticipate.
Anterior, comuniştii au refuzat invitaţia lui Nicolae Timofti de a discuta despre desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Deputati-comunisti-scandal-resedinta-PresedinteDeputaţii comunişti au bătut cu pumnii în uşa reşedinţei şi au încercat să forţeze intrarea.
Le-a deschis şi i-a lăsat să intre în sediu secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru.
La Reşedinţa prezidenţială cei patru parlamentari au mers însoţiţi de o coloană de simpatizanţi ai partidului care au protestat, cerând alegeri anticipate, în faţa Palatului Republicii, unde Parlamentul s-a întrunit în şedinţă.

Președintele Nicolae Timofti a luat act de solicitarea comuniştilor și le-a transmis că “declanșarea imediată a alegerilor parlamentare este imposibilă în momentul de față, întrucât nu sunt întrunite circumstanțele legale care i-ar permite șefului statului să ia o asemenea decizie”.

“Alegerile anticipate ar putea avea loc numai în condițiile prevăzute de Constituție, numai dacă Parlamentul nu ar reuși să acorde un vot de încredere unui nou Guvern, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură, conform art. 85, alineatul (2) din Legea Supremă”, precizează Preşedinţia.

Președintele Nicolae Timofti le-a mai transmis comuniştilor că “nu s-a eschivat niciodată până în prezent de la întâlniri cu deputații, atunci când au existat asemenea solicitări, și este gata să poarte discuții cu orice ales al poporului, în condițiile prevăzute de normele legale și într-un mod civilizat”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!