Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Evaluarea lui Mihai Ghimpu despre aderarea la UE care, potrivit lui Ion Hadârcă, a provocat disensiuni în PL

Publicat 14:54 | 16 Apr 2013 // Politică, Radar, Republica Moldova, RM-UE // 994 vizualizări

Vitalie-Marinuta-Ion-Hadarca-Lorena-BogzaDeputatul Ion Hadârcă a declarat la emisiunea „În profunzime” a postului Pro TV Chişinău, în seara de 15 aprilie, că „disensiunile din PL s-au cristalizat mai tare la şedinţa partidului din 31 martie”, la care Mihai Ghimpu “a venit cu o concepţie căreia i-aş spune teoria celor patru mandate”.

Precizăm că este vorba despre şedinţa din 31 martie a Consiliului Republican al PL, la care formaţiunea şi-a reconfirmat atitudinea negativă faţă de o eventuală instalare a premierului în exerciţiu Vlad Filat, liderul PLDM, în fruntea unui nou guvern, al AIE-3.

Totodată, în acea şedinţă, Mihai Ghimpu a prezentat o evaluare a perspectivelor Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

Ion Hadârcă a spus că, potrivit “concepţiei” prezentate de Mihai Ghimpu, “obiectivul de bază este integrarea în UE”, iar “conform spuselor lui Ghimpu, care s-a întâlnit cu europenii, Republica Moldova ar urma să se integreze în UE în 16 ani, asta înseamnă 4 mandate”.

“Astfel, în 2014 ar urma să vină la putere comuniştii din cauză că AIE s-a compromis, şi abia în 2026 ar urma să ne integrăm în UE. Recunosc că atunci am greşit că nu am luat cuvântul. Mi s-a părut hazardată această strategie. Ce fel de stategie este asta? Să lăsăm comuniştii să vină la putere. Iată atunci s-au început divergenţele. Noi nu vrem să ne asumăm acest păcat şi să aducem comuniştii la putere”, a comentat Ion Hadârcă.

“Atunci mi s-a părut că Mihai Ghimpu nu era în apele sale, parcă nu auzea pe nimeni”, a mai susţinut Ion Hadârcă.

Mihai-Ghimpu-sedinta-Consiliului-PLMihai Ghimpu a declarat la şedinţa Consiliului Republican al PL, potrivit unui comunicat oficial al formaţiunii, că “prioritatea absolută a Partidului Liberal o constituie aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, iar “drumul nostru către Uniunea Europeană va dura aproximativ 15 ani”, potrivit unor “evaluări după consultări serioase cu experţii europeni”.

“Este vorba de 4 cicluri electorale, până în anul 2026”, iar PL “trebuie să se înarmeze cu o viziune strategică de integrare europeană”, să asigure “o guvernare eficientă, profesionistă şi necoruptă în toată această perioadă”, a spus Mihai Ghimpu.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!