Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Google are o funcţie de “testament”

Publicat 12:54 | 12 apr. 2013 // Mapamond // 1.165 vizualizări

Google-testamentGoogle a anunţat lansarea unei noi funcţii, care le permite utilizatorilor serviciilor sale online precum Gmail sau YouTube să decidă ce ar trebui să se întâmple cu datele care le-au fost stocate după ce vor muri.

„Astăzi (n.r. – joi, 11 aprilie) lansăm o nouă funcţie, care facilitează posibilitatea de a spune Google ce vreţi să faceţi cu datele dumneavoastră digitale dacă muriţi sau nu mai puteţi să vă folosiţi contul”, a explicat gigantul american al internetului într-un mesaj publicat pe unul din blogurile sale oficiale.

„Sperăm că această nouă funcţie vă va permite să vă pregătiţi viaţa digitală după moarte, într-un mod care să vă protejeze viaţa privată şi securitatea”, a precizat Google.

Noua funcţie, denumită “gestionarul contului inactive”, este încorporată într-o serie de servicii ale Google, precum serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video YouTube, albumele foto Picasa, reţeaua de socializare Google+ şi serviciul de stocare şi distribuire de fişiere Drive.

Utilizatorii pot decide viitorul datelor incluse în conturile lor, dacă acestea din urmă devin inactive.
„De exemplu, puteţi alege să vi se distrugă datele, după trei, şase sau 12 luni de inactivitate. Sau puteţi selecta contacte de încredere care să primească datele”, a adăugat Google.

Şi, pentru a evita accidentele, Google precizează că, înaintea oricărei acţiuni, un avertisment va fi trimis pe telefonul mobil al utilizatorului sau pe o adresă alternativă de e-email.

Sursa: Agerpres/AFP

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!