Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Icoana Maicii Domnului apărătoare de oameni răi şi oaspeţi nepoftiţi (foto)

Publicat 09:03 | 10 apr. 2013 // Racursiu, Spiritualitate // 2.745 vizualizări

icoana-Maicii-Domnului-Ostrobramskaia-varianteDespre apariţia icoanei Sfintei Maria „Ostrobramskaia”, Icoana de la porţile ascuţite, circulă mai multe legende.

Se spune că aceasta a fost adusă de către ducele Olgherd de la Korsun după una din campaniile sale împotriva tătarilor din Crimeea.

O altă versiune menţionează că icoana este un dar al împăratului grec Ioan Paleologul pentru Olgherd, după ce a hotărât să treacă la creştinism.

Cea de-a treia presupunere este că icoana a apărut în chip miraculos pe nişte porţi ascuţite în anul 1431.
Cert este că deja la acel an ea se afla într-o capelă din apropierea Bisericii „Sfânta Treime” a oraşului Vilna (azi Vilnius, Lituania) şi era numită „de Korsun”.

În anul 1498, pentru a salva localitatea de invazia tatarilor au fost reconstruite zidurile, în partea rusească au fost întărite porţile cu un turn, deasupra căruia se afla o capelă.
Aici a şi fost adusă Icoana Maicii Domnului de Korsun.
Astfel, vechiul nume dat acesteia dispare, fiind introduse altele noi – „Ostrobramskaia” sau „Ostrovorotnaia” (adică – porţi ascuţite).

Este considerată apărătoare de oamenii răi şi oaspeţi nepoftiţi. Icoana este venerată atât de ortodocşi, cât şi de romano-catolici.

icoana-Maicii-Domnului-Ostrobramskaia

Recomandat: Icoanele Maicii Domnului

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!