Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iubirile din tinereţe ale lui Margaret Thatcher

Publicat 22:01 | 20 apr. 2013 // Elldorscop // 1.240 vizualizări
Margaret Thatcher cu familia

Margaret Thatcher cu familia

Singura biografie autorizată a lui Margaret Thatcher, al cărei prim volum va apărea în librării marţi, 23 aprilie, la 15 zile de la decesul său, dezvăluie o latură intimă a Doamnei de fier, amintind de iubiri din tinereţe, potrivit primelor fragmente publicate sâmbătă, 20 aprilie, de “Daily Telegraph”, relatează France Presse.

Cartea a fost scrisă de fostul redactor şef al ziarului menţionat, Charles Moore, un apropiat de Partidul Conservator, care a intervievat-o timp îndelungat pe Thatcher.
Thatcher i-a facilitat accesul la anturajul său, i-a pus la dispoziţie corespondenţă privată şi documente guvernamentale, dar cu condiţia ca această biografie, pe care ea nu a citit-o niciodată, să fie publicată după moartea sa.

Primul volum, care apare marţi, este intitulat „‘Not for Turning'”, o referire la expresia rămasă celebră a lui Thatcher, rezumând refuzul său de a face schimbări radicale de poziţie în politică.
Cartea acoperă anii de tinereţe ai lui Margaret, născută Roberts, ascensiunea sa spre Downing Street, şi se încheie în 1982, după războiul din Insulele Falkland.

Autorul este pe cale să încheie şi volumul al doilea – „Herself Alone”.

Margaret-Thatcher-cu-sotulCharles Moore a putut consulta aproximativ 150 de scrisori adresate de Margaret Thatcher surorii sale Muriel în anii 1940-1950, în care tânăra femeie evocă aventurile sale amoroase, mai întâi cu un elev ofiţer, Tony Bray, întâlnit la Oxford.

Apoi cu William Cullen, un agricultor de origine scoţiană întâlnit în 1949, în timp ce ea era candidată a Partidului Conservator în circumscripţia Dartford.
Dar curând, Margaret a părut dornică să-l încurajeze pe tânăr într-o relaţie cu sora sa.

„I-am arătat o poză cu tine şi cu mine împreună şi a spus că ne deosebeşte cu greu, deci cred că m-ai putea înlocui cu uşurinţă. Când poţi să vii pentru un week-end?”, a întrebat-o ea pe Muriel, potrivit fragmentelor publicate de ziarul britanic.
În aprilie 1949, Margaret i l-a prezentat pe William lui Muriel, cei doi căsătorindu-se un an mai târziu.

În aceste scrisori, apare şi cel care urma să devină soţul lui Margaret, Denis Thatcher. (foto)
Acesta este descris ca „având un apartament la Londra, în vârstă de aproximativ 36 de ani, plin de bani, nu o creatură foarte atractivă, foarte rezervat, dar destul de amabil”.

Margaret-Thatcher-1Într-o altă scrisoare, ea îi mărturiseşte surorii sale referitor la omul de afaceri cu care s-a căsătorit în 1951 că el este ”foarte nepopular în rândul angajaţilor săi”.

„Este mult prea belicos în relaţiile cu ei şi lor nu le place acest lucru, desigur”, a scris cea care s-a remarcat în timpul mandatului de premier prin intransigenţa ei.

AFP aminteşte că numeroase cărţi i-au fost deja consacrate lui Margaret Thatcher, iar ea însăşi şi-a publicat memoriile.

Cotidianul britanic de stânga, “The Guardian”, s-a întrebat sâmbătă, 20 aprilie, referitor la această biografie autorizată, dacă ”Charles Moore, un susţinător fervent al lui Thatcher, este persoana cea mai potrivită pentru a scrie cu obiectivitate”.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!