Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Micul Prinţ” este romanul cu cele mai mari vânzări din lume

Publicat 20:57 | 11 apr. 2013 // Cultură, Elldorscop, Radar // 1.687 vizualizări
Imagini: deviantart.net

Imagini: deviantart.net

“Realitatea este foarte simplă – vezi bine doar cu inima. Ceea ce este important nu se arată ochilor”.

“Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău îl face atât de important”, iar tu, bineînţeles, “eşti răspunzător de trandafirul tău” – sunt doar unele lucruri pe care a trebuit să le înveţe Micul Prinţ, personajul lui Antoine de Saint Exupery.

Volumul „Micul Prinţ”, de Antoine de Saint Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a sărbătorit de curând împlinirea a 70 de ani de la publicarea sa în Statele Unite şi este romanul cu cele mai mari vânzări din lume şi opera literară cu cele mai multe traduceri, după Biblie, scrie Mediafax.

În total, această operă literară, cea mai tradusă din lume, a avut 1.300 de ediţii şi s-a vândut în 145 de milioane de exemplare.

În Franţa, 400.000 de exemplare se vând în fiecare an, provenind din toate ediţiile apărute până în prezent.

Publicat în limba engleză la 6 aprilie 1943 şi în limba originală (franceză) la 20 aprilie, la New York, de editura Reynal & Hitchcock, „Micul Prinţ” a aşteptat încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a fi lansat în Franţa, de editura Gallimard, în 1946, cu titlu postum, informează site-ul publicaţiei “Le Nouvel Observateur”.

„Mort pentru Franţa”, scriitorul-aviator Antoine de Saint Exupéry a dispărut în mare, în largul coastelor Marsiliei, pe 31 iulie 1944, în timpul unui zbor de observare, la vârsta de 44 de ani.

Micul-Print

În 70 de ani, „Micul Prinţ” a fost tradus în peste 270 de limbi şi dialecte, de la dialectul quechua la cel tamil şi ajungând la cel aragonez şi provensal. Romanul a fost tipărit şi în limbi străvechi, precum latină şi aramaică.

Pe plan mondial, „Micul Prinţ” este folosit ca suport pentru numeroase programe pedagogice de învăţare a limbii franceze.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!