Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nou şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova: Pirkka Tapiola

Publicat 16:08 | 04 apr. 2013 // Radar, Republica Moldova, RM-UE // 1.887 vizualizări
openukraine.org

openukraine.org

Pirkka Tapiola a fost numit şef al delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, în urma rotaţiei din 2013 din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), informează un comunicat al Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, dat publicităţii joi, 4 aprilie, la Bruxelles.

Pirkka Tapiola este în prezent consilier în cadrul SEAE privind evoluţiile din Europa de Est şi Asia Centrală şi a fost şi consilier în cadrul Consiliului UE.
Anterior, el a activat în diplomaţie în Ucraina şi Thailanda.

Delegaţia UE din Republica Moldova a fost condusă, din noiembrie 2009, de diplomatul german Dirk Schuebel.

De asemenea, Rensje Teerink şi Aude Maio-Coliche au fost numite şefe ale delegaţiilor din Nepal şi Venezuela.

“Am plăcerea să anunţ numirea acestor excelenţi candidaţi pentru a conduce trei delegaţii ale UE care se confruntă cu multe provocări. Talentul şi expertiza lor sunt atuuri semnificative pentru acţiunea externă a UE şi aştept să lucrez cu ei în noile lor roluri”, a declarat Catherine Ashton, citată în comunicat.

Pentru finalizarea procedurii de numire, o cerere de acreditare a noului şef de delegaţie este trimisă ţării gazdă, iar candidatul desemnat îşi poate începe activitatea numai după ce aceasta a fost aprobată, mai precizează comunicatul.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!