Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Papa Benedict nu este bolnav! Vaticanul dezminte zvonul lansat de o jurnalistă spaniolă

Publicat 21:08 | 12 apr. 2013 // Mapamond, Şi altele... // 900 vizualizări

Papa-BenedictVaticanul a dezminţit joi, 11 aprilie, că papa Benedict al XVI-lea, care a părut foarte obosit în cursul întâlnirii de la sfârşitul lunii martie cu succesorul său, ar suferi de o boală gravă, infirmând zvonurile ce circulau în presa spaniolă.

}n cadrul întâlnirii sale cu papa Francisc, la 24 martie la Castelul Gandolfo, Joseph Ratzinger a părut obosit, mergând încet, sprijinidu-se într-un baston în spatele succesorului său, mult mai mobil şi în formă.

O jurnalistă spaniolă de la Vatican a asigurat apoi că papa emerit suferă de o boală gravă, fără a face alte precizări.

Întrebat în legătură cu acest subiect de către presă, preotul Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, a afirmat că această jurnalistă a „început să speculeze” după ce a văzut aceste imagini cu papa emerit.

„La vârsta sa, papa a avut un pontificat foarte dificil. De asemenea, el este ca orice persoană în vârstă care a muncit din greu”, a explicat părintele Lombardi.

Benedict al XVI-lea va împlini vârsta de 86 de ani la 16 aprilie. După ce a demisionat la 28 februarie, el nu a mai apărut în public, locuind la Castelul Gandolfo. Acesta se va instala la mănăstirea Mater Ecclesiae, în inima Vaticanului, în cursul lunii mai, o dată ce se vor încheia lucrările de renovare.

Cu mult înaintea anunţului demisiei sale, speculaţiile reveneau regulat în presă cu privire la o boală gravă – cancer, probleme cardiace grave – de care papa ar fi suferit. Părintele Lombardi a dezminţit constant zvonurile, recunoscând doar o oboseală profundă care a sporit în cursul anului 2012, mai ales după călătoria în Cuba şi în Mexic din primăvară.

Sursa: Mediafax/AFP

 Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!