Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pelerinajul de Florii în Bucureşti (foto)

Publicat 13:42 | 28 apr. 2013 // Mapamond, Radar, România, Spiritualitate // 1.692 vizualizări
Foto: Patriarhia.ro

Foto: Patriarhia.ro

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte la 28 aprilie 2013 Intrarea Domnului în Ierusalim, Sărbătoare care mai este cunoscută ca Duminica Floriilor.

În ajun, la 27 aprilie, mii de credincioşi şi peste 700 de preoţi au participat la tradiţionalul pelerinaj de Florii din Bucureşti, capitala României, potrivit Basilica.ro.

Pelerinajul a început cu Slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată pe platforma Catedralei Mântuirii Neamului de către Patriarhul României.
Alături de Preafericirea Sa Daniel a slujit şi Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi.

După slujbă, Părintele Patriarh Daniel a rostit rugăciunea de mulţumire pentru lucrările realizate la infrastructura viitoarei Catedrale patriarhale şi rugăciunea pentru binecuvântarea stâlpărilor.

Preoţii slujitori le-au împărţit stâlpările (ramurile) pelerinilor, apoi au plecat în pelerinaj spre Catedrala Patriarhală.

Pe parcursul pelerinajului, cântăreţii şi credincioşii au intonat împreună Troparul Floriilor – “Învierea cea de obşte mai înainte de Patima Ta încredinţând-o, pe Lazăr din morţi l-ai sculat, Hristoase Dumnezeule.
Pentru aceasta şi noi, ca pruncii semnele biruinţei purtând, Ţie, Biruitorului morţii, cântăm: Osana, Celui dintru înălţime, bine eşti cuvântat Cel ce vii întru numele Domnului”-, precum şi “Cu noi este Dumnezeu” şi “Cuvine-se cu adevărat”.

Pelerinajul s-a încheiat prin cuvântul de învăţătură al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române adresat pelerinilor prezenţi pe Colina Bucuriei.

Patriarhul-Daniel-Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-1Patriarhul-Daniel-Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-2Patriarhul-Daniel-Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-3Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-1Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-2Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-4Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-5Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013-6Pelerinaj-Florii-Bucuresti-2013Pelerinaj-Florii-BucurestiCrucea-din-flori-Bucuresti-Florii-2013

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!