Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia: Autorul atacului armat din Belgorod a fost prins

Publicat 11:45 | 24 apr. 2013 // Mapamond // 897 vizualizări

Bărbatul riscă închisoare pe viaţă, împotriva sa fiind formulate trei capete de acuzare: “crimă”, “furt de arme şi muniţii” şi “furt de arme şi muniţii pentru comiterea unor crime”.

Atac-Rusia-BelgorodPresupusul autor al atacului armat, comis luni, 22 aprilie, la Belgorod (oraş din sud-vestul Rusiei), în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, printre care două adolescente, a fost capturat în seara de marţi, 23 aprilie, au anunţat autorităţile de la Moscova.

Suspectul, identificat ca Serghei Pomazun, a fost capturat în timp ce încerca să se sustragă unei patrule a poliţiei într-un tren de marfă, se menţionează într-un comunicat al Ministerului rus de Interne.

Potrivit sursei, atacatorul a opus rezistenţă în timpul reţinerii, rănindu-l cu un cuţit pe un ofiţer de poliţie. Acesta din urmă a fost operat şi viaţa sa este în afara oricărui pericol.

La operaţiunea de căutare şi capturare a trăgătorului din Belgorod au fost mobilizaţi circa 2.000 de poliţişti, fiind antrenate şi alte servicii din mai multe oraşe din Federaţia Rusă şi Ucraina.

Capturarea suspectului a fost supervizată personal de ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolţev, care încă de luni, în ziua tragediei, s-a deplasat la locul incidentului.

Conform versiunii prezentate de autorităţile ruse, Pomazun ( 32 de ani), cu antecedente penale, a intrat, luni, în plină zi, într-un magazin cu articole de vânătoare şi a împuşcat patru persoane aflate în încăpere, într-o presupusă tentativă de jaf.
Apoi, a ieşit afară, unde a mai împuşcat două adolescente: prima de 14 ani a murit pe loc, iar cealaltă, de 16 ani, s-a stins din viaţă mai târziu la spital.

Atacatorul a fugit de la locul faptei la bordul unei maşini de lux, care a fost descoperită ulterior pe o stradă alăturată scenei crimei.

Presa rusă prezintă însă o altă versiune, indicând că bărbatul a fost înfuriat atunci când a descoperit o zgârietură pe autoturismul său parcat în curte.
A ieşit din casă, cu o armă, cu care l-a împuşcat pe presupusul autor al zgârieturii şi alţi cinci trecători.

Acum el riscă închisoarea pe viaţă, împotriva sa fiind formulate trei capete de acuzare: “crimă”, “furt de arme şi muniţii” şi “furt de arme şi muniţii pentru comiterea unor crime”.

Sursa: Agerpres/Interfax/Efe

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!