Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia efectuează zboruri de supraveghere în spaţiul aerian al României şi Ungariei

Publicat 12:54 | 07 apr. 2013 // Mapamond, Radar, România // 1.140 vizualizări

În paralel, inspectori americani efectuează zboruri de inspecţie în spaţiul aerian al Rusiei.

Antonov-30B-ClankInspectori militari ruşi vor efectua zboruri de supraveghere în spaţiul aerian al României şi Ungariei, în cadrul Tratatului internaţional Open Sky, începând de duminică, 7 aprilie, şi până la 13 aprilie, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Experţi ruşi vor efectua aceste misiuni de inspectare la bordul unui avion de tip Antonov-30B (NATO: Clank), a precizat ministerul într-un comunicat.

Avionul va decola de pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, iar în Ungaria de la baza aeriană Kecskemet.

În cursul zborurilor, specialişti ruşi şi străini vor monitoriza operaţiunea de supraveghere cu echipament de la bordul avionul, conform tratatului.

Tratatul Open Sky, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002, stabileşte un regim neînarmat la unor zboruri de observare a teritoriilor celor 34 de state membre, cu scopul promovării deschiderii şi transparenţei forţelor şi activităţilor lor militare. Rusia a ratificat tratatul în mai 2001.

Ministerul rus al Apărării a mai anunţat că inspectori americani efectuează zboruri de inspecţie în spaţiul aerian al Rusiei, în paralel, în aceeaşi perioadă, în baza aceluiaşi tratat.

Sursa: Mediafax/RIA Novosti

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!