Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Adolescenţii trec pe Twitter şi consideră că Facebook-ul are “prea multă dramă”

Publicat 02:40 | 23 mai 2013 // Elldorscop, Mapamond // 1.028 vizualizări

retele-socializareReţeaua de socializare Twitter începe să fie preferată de un număr tot mai mare de adolescenţi din SUA.

Ei au în continuare profiluri pe Facebook, însă petrec mai puţin timp pe această reţea de socializare, pe care o consideră “depăşită”, preferând în schimb Twitter, Instagram şi Tumblr.

Adolescenţii consideră că pe Facebook “este prea multă dramă” şi că pe această reţea au conturi prea mulţi adulţi, informează AP şi Agerpres, cu referire la un studiu realizat de Pew Research Center privind comportamentul online.

Studiul mai dezvăluie că adolescenţii împărtăşesc “prea multe informaţii” cu caracter personal pe site-urile de socializare, deşi încearcă să-şi protejeze reputaţia online.

Conform aceluiaşi studiu, 94% dintre adolescenţii care sunt activi pe reţelele sociale au profil pe Facebook – la fel ca în urmă cu un an.
26% dintre adolescenţi se află şi pe Twitter – dublu faţă de anul 2011, când doar 12% dintre aceştia au afirmat că au cont pe această reţea socială.

Mai mult de 60% dintre adolescenţii care au conturi pe Twitter au afirmat că mesajele postate sunt publice, adică oricine de pe Twitter – prieten, străin sau duşman – poate vedea ceea ce scriu sau postează.
Aproximativ un sfert dintre adolescenţi au afirmat că postările lor sunt private, iar 12% au afirmat că nu ştiu dacă mesajele lor sunt publice sau private.

Studiul a fost realizat în rândul a peste 800 de părinţi şi tot atâţia adolescenţi, în perioada 26 iulie – 30 septembrie 2012, iar marja de eroare este de plus/minus 4,5%.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!