Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Când se îmbracă femeile în roşu? Află răspunsul surprinzător (studiu)

Publicat 05:29 | 30 mai 2013 // Accente Info, Elldorscop, Ştiinţă // 1.698 vizualizări

V-aţi îmbrăcat astăzi cu o rochie roşie sau cu un pulover roz? Un nou studiu sugerează că aceste elemente de vestimentaţie transmit un mesaj ascuns: ar putea fi un semn făţiş ce anunţă fertilitatea femeii.

Femeie-maci-rosii

În noua cercetare, 124 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani au fost întrebate de oamenii de ştiinţă ce culoare are bluza pe care o poartă şi când au avut ultima menstruaţie.
Cu ajutorul întrebării din urmă, cercetătorii au putut stabili care dintre participantele la studiu se aflau în punctul maxim de fertilitate (acesta înregistrându-se la 6-14 zile de la ultimul ciclu).
Studiul a relevat că era de trei ori mai probabil ca femeile ce purtau roşu sau roz să se găsească la punctul maxim de fertilitate, în comparaţie cu femeile care purtau alte culori.

Femeie-in-rosuNumeroase culturi asociază culoarea roşie cu dragostea şi pasiunea, iar cercetări mai vechi au arătat că bărbaţii care au fost rugaţi să noteze imagini ce înfăţişau femei în funcţie de gradul de atracţie tindeau să ofere note mai mari dacă fotografiile erau înconjurate de un chenar roşu.

Unele studii au arătat că, în timpul perioadei de maximă fertilitate, femeile tind să prezinte o dorinţă sexuală sporită, sunt mai atrase de trăsăturile masculine şi tind să poarte haine mai îndrăzneţe.

Cercetătorii afirmă că nu au identificat motivele pentru care femeile se îmbracă în roşu şi roz în perioada de ovulaţie, fiind nevoie de alte studii pentru a stabili dacă femeile iau această decizie deoarece doresc să pară sexy.
O ipoteză porneşte de la faptul că aceste culori atrag atenţia, iar femeile – conştient sau inconştient – doresc să atragă atenţia asupra propriei persoane în perioada în care se simt sexy, chiar dacă nu caută neapărat atenţia bărbaţilor, spun cercetătorii.

Cercetarea a fost prezentată în cadrul întrunirii anuale a Association for Psychological Science. Studiul va fi publicat în revista “Psychological Science”.

Sursa: Descopera.ro/ Livescience.com

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!