Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Japonezul Haruki Murakami spune cum este să scrii un roman

Publicat 15:52 | 07 mai 2013 // Accente Info, Cultură, Elldorscop, Radar // 1.078 vizualizări

Haruki-Murakami„A scrie un roman este ca şi cum ai merge într-un subsol întunecat unde nu ştii exact ce o să se întâmple”, a mărturisit la 6 mai, într-o rară apariţie publică, scriitorul japonez cel mai în vogă al momentului, Haruki Murakami, citat de AFP şi Agerpres.

Haruki Murakami s-a aflat la Universitatea din Kyoto (vestul Japoniei, oraşul în care s-a născut, la 12 ianuarie 1949) pentru a participa la o conferinţă dedicată „sufletului şi scrisului”, un omagiu adus prietenului său decedat, psihologul Hayao Kawai. 

„Pentru a crea ceva, romancierii sau muzicienii trebuie să coboare scara şi să găsească o cale spre al doilea nivel al subsolului”, a mai spus Haruki Murakami în primul său discurs public din ultimii 18 ani.

Haruki Murakami şi-a explicat apariţia rară în public prin dorinţa fermă de a se putea plimba în pace, fără a putea fi reperat cu uşurinţă pe stradă.

“Vă rog să mă consideraţi ca pe o specie pe cale de dispariţie şi să vă mulţumiţi prin a mă observa în linişte de la distanţă (…) Dacă, în cele din urmă, veţi încerca să îmi vorbiţi sau să mă atingeţi, m-aţi putea intimida şi v-aş putea muşca. Deci, vă rog să fiţi prudenţi”, a glumit scriitorul.

La conferinţa de la Universitatea din Kyoto, Haruki Murakami a apărut într-o ţinută casual, cu pantaloni roz, tenişi albaştri şi o vestă verde.
Jurnaliştii au fost primiţi în sală, dar nu au avut voie să facă înregistrări şi fotografii.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!