Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

John Kerry la Moscova: “Înţeleg că mă aflu aici în ajunul sărbătorii dumneavoastră Ziua Victoriei. Pentru mine este o mare onoare”

Publicat 03:25 | 08 mai 2013 // Mapamond, Radar // 1.175 vizualizări
kremlin.ru

Foto: Kremlin.ru

„Domnule președinte, înţeleg că mă aflu aici în ajunul sărbătorii dumneavoastră Ziua Victoriei – pentru mine este o mare onoare. Și astăzi cu deosebită satisfacţie am trecut prin Piața Roșie, am văzut pregătirile pentru sărbătoare”, a declarat Secretarul de stat al SUA, John Kerry, la întâlnirea cu preşedintele rus, Vladimir Putin, din 7 mai, potrivit dialogului reprodus pe pagina oficială Kremlin.ru.

La întrevedere a participat şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. (foto)

John Kerry a menţionat că a reuşit să se întâlnească cu veterani ruşi, care i-au povestit despre participarea lor la cel de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir-Putin-Serghei-Lavrov-John Kerry„Și trebuie să spun că în Statele Unite nu toţi înțeleg pe deplin ce sacrificii – atât materiale, cât și în termeni de vieți omenești – a făcut Rusia pentru ca împreună cu aliații săi, împreună cu partenerii săi să obțină victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.
Și, după cum știți, domnule președinte, știți aceasta mai bine decât oricine altcineva, ne confruntăm acum cu o serie de probleme dificile, rezolvarea cărora necesită același nivel de cooperare”, a adăugat Secretarul de stat american.

În Federaţia Rusă este sărbătorită la 9 mai Ziua Victoriei.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!