Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

La Bulboaca sunt distruse bombele de aviaţie cu termen expirat

Publicat 22:58 | 23 mai 2013 // Radar, Republica Moldova, Social // 985 vizualizări
Foto: MA

Foto: MA

La Baza de instruire militară Bulboaca sunt nimicite zilele acestea stocurile de muniţii cu termenul de păstrare expirat din dotarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova, în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
Proiectul costă aproximativ 30 de mii de euro şi se va încheia în septembrie 2013.

În cadrul proiectului vor fi distruse, prin metoda dezmembrării, 50 de tone de bombe de aviaţie de tip OFAB-250, fabricate în anul 1970,  şi altă muniţie de divers calibru.

Metoda dezmembrării prezintă siguranţă sporită şi are un impact minim asupra mediului, permite şi economisirea substanţelor explosive, a declarat colonelul Andrei Şarban, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Bomba-aviatie-casare-RM

Proiectul se derulează în conformitate cu Memorandumul de înţelegere între Ministerul Apărării şi CICR, semnat la 24 aprilie 2013, care prevede distrugerea unor stocuri de muniţii cu termenul de păstrare expirat din dotarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!