Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nouă metodă pentru depistarea tăierilor ilegale de arbori

Publicat 17:00 | 28 mai 2013 // Mapamond, România // 848 vizualizări

Taieri-arboriRomsilva, Regia Naţională a Pădurilor din România, a introdus o nouă metodă pentru depistarea tăierilor ilegale de arbori, prin care poate fi comparată situaţia actuală a unei păduri cu cea înregistrată în urmă cu 5 ani, semnalează Ziarullumina.ro.

„Am introdus, cu ajutorul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice, nişte metode noi de teledetecţie, prin care se poate compara pe ortofotoplanuri situaţia pădurii cu 5 ani în urmă şi situaţia actuală, în aşa fel încât pădurarul, titular de canton, nu mai poate comenta şi veni cu tot felul de argumente că nu este vinovat de sustragerile de lemn de pe suprafaţa respectivă.
Prin această nouă metodă de teledetecţie încercăm să depistăm toate situaţiile şi toate focarele de acest tip, iar rezultatele sunt spectaculoase“, a declarat directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Adam Crăciunescu.

Acesta a precizat că în pădurile administrate de Romsilva poate să exploateze lemn şi un agent economic căruia regia îi dă acest drept, însă problemele apar când agentul taie în plus, iar pădurarul nu sesizează aceste fapte.

Romsilva administrează, pe lângă cele 3,2 milioane de hectare de păduri ale statului, şi un milion de hectare fond forestier din proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!