Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

OMS: Rezoluţie pentru combaterea obezităţii

Publicat 16:34 | 28 mai 2013 // Mapamond, Sănătate // 989 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au adoptat luni, 27 mai, prin consens o rezoluţie privind oprirea răspândirii obezităţii în lume până în 2020.

Măsurile includ reducerea aportului de sare în alimentaţie cu 30%, creşterea activităţii fizice cu 10%, taxarea produselor alimentare dăunătoare sănătăţii.
Totodată, rezoluţia stabileşte şi un plan de acţiune împotriva maladiilor netransmisibile (boli cardiovasculare, cancer, boli respiratorii cronice şi diabet), prin diminuarea unei serii de factori de risc precum obezitatea.
“Lupta împotriva obezităţii reprezintă o prioritate, unul din cei mai importanţi factori în lupta împotriva bolilor netransmisibile”, a declarat directorul departamentului de nutriţie pentru sănătate şi dezvoltare al OMS, Francesco Branca.

Ultimele date ale OMS indică faptul că cel puţin un adult din trei suferă de exces de greutate, iar aproape unul din zece este obez.
În acelaşi timp, 40 de milioane de copii cu vârsta sub cinci ani au o greutate excesivă, o problemă în creştere în special în ţările cu venituri mici şi medii.

Sursa: Agerpres/AFP

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!