Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Patriarhul rus Kirill: Persecuţiile împotriva creştinilor au devenit sistematice în toată lumea

Publicat 23:57 | 25 mai 2013 // Mapamond // 1.055 vizualizări
Patriarchia.ru

Patriarchia.ru

Încălcările drepturilor creştinilor au devenit sistematice în toată lumea, ei fiind aproape în fiecare zi victime ale violenţei şi agresiunii extremiştilor, a semnalat zilele trecute patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, cu ocazia unei recepţii la Ministerul rus de Externe.

”Încălcările drepturilor creştinilor au devenit sistematice în toată lumea şi acestea au luat diverse forme, de la utilizarea directă a forţei, precum în Siria şi în alte ţări, până la interzicerea simbolurilor creştine şi a prezenţei creştine”, a declarat patriarhul rus, citat de Pravoslavie.ru.

În context, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit de răpirea la 22 aprilie, în Siria, a arhiepiscopului sirian iacobit Yohanna Ibrahim şi a arhiepiscopului grec ortodox de Aleppo, Paul-Boulos Yazigi, fratele patriarhului Ioan al Antiohiei, care, în pofida tuturor eforturilor, se află în continuare în mâinile rebelilor.

Totodată, patriarhul rus a semnalat că anul trecut a crescut într-un mod îngrijorător numărul actelor de violenţă îndreptate împotriva creştinilor din Nigeria, Somalia, Sudan, iar în alte ţări, precum Egipt şi Libia, minoritatea creştină este supusă presiunilor din ce în ce mai mari din partea radicalilor, mulţi dintre creştini fiind nevoiţi să-şi abandoneze casele şi să se refugieze în ţările vecine.

Subliniind că în prezent situaţia cea mai gravă este în Siria, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut comunităţii internaţionale ”să nu rămână indiferentă faţă de cei care comit fărădelegi” în această ţară. ”Trebuie făcute toate eforturile pentru încetarea imediată a vărsării de sânge, pentru susţinerea unui dialog deschis, menit să aducă pacea şi stabilitatea, pentru prevenirea ameninţărilor teroriste şi discriminărilor pe motive religioase”, a insistat patriarhul rus Kirill.

În cei doi ani de conflict din Siria au fost distruse zeci de biserici ortodoxe. Episcopul Luca de Seydnaya din Patriarhia Antiohiei semnala în luna aprilie că în Siria are loc o distrugere sistematică a Ortodoxiei, că bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile şi sute de creştini ortodocşi au fost ucişi.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!