Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Poşeta periculoasă

Publicat 23:24 | 15 mai 2013 // Elldorscop, Sănătate, Stil // 1.086 vizualizări
thesun.co.uk

thesun.co.uk

Cel mai murdar obiect din poşeta unei femei ar fi crema de mâini, recipientul fiind mai bogat în bacterii decât vasul de WC!

Femeilor li se recomandă să se spele pe mâini, să-şi golească şi să-şi spele geanta periodic.

femeie-poseta-esarfaUn studiu realizat de Initial Washroom Hygiene demonstrează că poşetele sunt mari focare de bacterii, acest lucru putând avea impact asupra sănătăţii.

Una din cinci poşete are baretele la fel de murdare ca vasul de WC, iar genţile de piele constituie un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Textura mai spongioasă oferă condiţii ideale pentru propagarea lor.

În interiorul poşetei, obiectul care conţine cele mai multe bacterii este tubul cu cremă de îngrijire a mâinilor, urmat îndeaproape de rujul de buze şi pachetul de batiste.

Peter Barratt, manager la Initial Hygiene, explică: “Poşetele sunt mereu în contact cu mâinile şi cu tot felul de suprafeţe. Riscul de transmitere a germenilor este foarte ridicat, cu atât mai mult cu cât poşetele sunt rareori curăţate”.

“Pentru că genţile transportă germeni, pot contribui la difuzarea acestora pe mâini sau alte suprafeţe”, adaugă el, recomandând femeilor să se spele regulat pe mâini şi să îşi cureţe poşeta cât se poate de des.

Sursa: Agerpres/ Daily Mail

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!