Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia şi ţările NATO vor desfăşura exerciţii în Marea Neagră

Publicat 15:33 | 28 mai 2013 // Mapamond // 949 vizualizări

Rusia-NATORusia şi ţările membre în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vor desfăşura la toamnă, în Marea Neagră, exerciţii pentru interceptarea de ţinte aeriene, a anunţat marţi, 28 mai, reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă NATO, Aleksandr Gruşko, în timpul unei conferinţe video Moscova-Bruxelles.

“Aceste exerciţii sunt menite să întărească coordonarea în domeniul militar, să soluţioneze obiective comune ale luptei împotriva terorismului pe pământ, în aer şi pe mare”, a spus Gruşko.

Potrivit reprezentantului rus, sub egida Consiliului NATO-Rusia, în toamna acestui an, la Marea Neagră se va crea, în cadrul aşa-zisei iniţiative privind cooperarea în spaţiul aerian, “un sistem ce va permite localizarea avioanelor care nu se supun comenzilor de la sol”.
Acest sistem, a explicat Gruşko, “ne ajută în mod real să ne apărăm în faţa ameninţărilor teroriste din aer”.

“Exerciţiile de la Marea Neagră, cu participarea mai multor ţări, inclusiv Turcia, Polonia, Norvegia şi altele, vor avea ca obiectiv perfecţionarea cooperării în vederea localizării şi interceptării unor asemenea ţinte aeriene”, a explicat diplomatul rus.
În opinia sa, aceste exerciţii vor aduce “o contribuţie serioasă la întărirea securităţii comune”.

Sursa: Agerpres/Itar-Tass

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!