Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sărbătoarea liliacului

Publicat 09:49 | 06 mai 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, România // 1.177 vizualizări

În comuna Ponoarele din România a început duminică, 5 mai, în prima zi de Paşti, „Sărbătoarea liliacului”, cea mai longevivă manifestare care se desfăşoară în judeţul Mehedinţi.
Primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu, a declarat pentru Agerpres că “Sărbătoarea liliacului” se ţine cu regularitate din mai 1965.

edu.ro

edu.ro

“Numele sărbătorii a fost împrumutat de la pădurea de liliac, declarată rezervaţie naturală, ce se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, de la monumentul natural Podul lui Dumnezeu, până în apropierea comunelor Ilovăţ şi Bala.
Participă la această nedeie câmpenească peste 5.000 de locuitori din satele din împrejurimi şi chiar din judeţul Gorj”, a precizat primarul Georgică Pătraşcu.

codrosu.ro

codrosu.ro

Pădurea de liliac se află în perimetrul Geoparcului “Platoul Mehedinţi”, la sud de satul Ponoarele, la circa 62 de kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin (judeţul Mehedinţi) şi 49 de kilometri de Târgu Jiu (judeţul Gorj).

Cu prilejul Sărbătorii liliacului sunt organizate spectacole folclorice la care îşi dau concursul ansambluri profesioniste şi grupuri de artişti amatori din judeţul Mehedinţi.

Evenimentul este un bun prilej pentru crescătorii de animale şi meşteşugari să-şi vândă mărfurile, iar pentru locuitorii din zona de munte să-şi procure obiecte de uz casnic şi produse agroalimentare necesare în gospodăriile proprii.

Turiştii au posibilitatea să viziteze peşterile din perimetrul pădurii de liliac, câmpurile de lapiezuri, lacurile Zătonul Mare şi Zătonul Mic şi Podul lui Dumnezeu, al doilea ca mărime din Europa, dar singurul intrat în circuitul rutier european, a mai menţionat primarul comunei Ponoarele.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!