Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

UE: Pachet legislativ pentru consolidarea controalelor în lanţul agroalimentar

Publicat 15:51 | 06 mai 2013 // Mapamond // 708 vizualizări

spice-lan-Agricultura-UE-pachet-legislativComisia Europeană (CE) a adoptat luni, 6 mai, un pachet de măsuri menit să consolideze controlul aplicării standardelor în materie de sănătate şi de siguranţă pentru întregul lanţ agroalimentar, care ar urma să asigure o abordare modernizată şi simplificată şi instrumente de control mai eficiente, relatează corespondentul Agerpres.

Parlamentul European şi Consiliul UE vor analiza acum pachetul de măsuri al CE şi îşi vor adopta poziţiile referitoare la acesta.
În stadiul actual, CE estimează că pachetul legislativ va intra în vigoare în 2016.

Industria agroalimentară este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajaţi şi cu o valoare a producţiei de aproximativ 750 de miliarde de euro pe an.
Europa deţine cele mai ridicate standarde din lume în materie de siguranţă alimentară.
Totuşi, recentul scandal al cărnii de cal, deşi nu a prezentat niciun risc pentru sănătate, a demonstrat că sistemul este perfectibil.
Pachetul de reforme adoptat astăzi soseşte într-un moment oportun, arătând că sistemul poate face faţă provocărilor cu care se confruntă şi, în plus, integrează unele dintre învăţămintele trase.
Într-un cuvânt, pachetul vizează oferirea de norme mai inteligente pentru alimente mai sigure”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, în cadrul unei conferinţe de presă.

Legislaţia introduce, de asemenea, o mai bună supraveghere şi eradicarea timpurie a epidemiilor de noi specii de dăunători, precum şi compensaţii financiare pentru cultivatorii afectaţi de astfel de dăunători.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!