Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

7 greșeli care pun în pericol site-ul tău

Publicat 17:52 | 26 iun. 2013 // Şi altele..., Social // 916 vizualizări

Protectie-siteAutor: Amplica Hosting

Des auzi că au loc atacuri electronice asupra unor site-uri. Băncile, site-urile guvernamentale și cele ale serviciilor secrete sunt cele mai „iubite ținte” ale hackerilor. Însă nu uita că și site-urile personale, la fel, sunt supuse riscului de a fi atacate. Acest fenomen este lucrul a mii de hackeri din toată lumea.

Consecințele unui site atacat sunt supărătoare atât pentru administratori, cât și pentru prestatorii de servicii hosting.

Deoarece de pe site pot fi expediate fișiere infectate (spam) către toți abonații site-ului sau chiar mesaje din numele tău (se cere ajutor și se oferă date bancare). De asemenea, de pe cont pot fi atacate alte site-uri, care la rândul lor vor deveni victime ale hackerului, care poate șterge bazele de date sau chiar întreg site-ul.

În cazul magazinelor online, datele bancare ale clienților pot deveni publice în spațiul virtual, iar pe site să apară publicitate străină sau chiar poze indecente.
Și acestea sunt doar câteva daune care pot fi cauzate de neseriozitatea protecției site-ului.

Problema este că unii administratori de site comit aceste greșeli care ar părea elementare pentru alții. Dar în urma acestor greșeli ai de suferit tu, buzunarul tău și vizitatorii site-ului.

1. Prima greșeală și cea mai des întâlnită este să gândești că „Site-ul meu nu poate interesa pe nimeni”.

De cele mai dese ori, gândești că site-ul tău nu-i poate interesa pe „spărgătorii de site-uri” deoarece nu este de importanță economică sau militară. Dar greșești amarnic, deoarece orice site poate expedia o serie de viruși.

2. Să folosești aceeași parolă pe toate conturile pe care le deții.

Este o greșeală să folosești aceeași parolă pe diferite site-uri. De asemenea, trebuie să utilizezi parole complexe de cel puțin 10 caractere, care conțin semne speciale ca: @,$,/, litere mici, literi mari și cifre.

3. Nu ai grijă la fișierele recepționate de la necunoscuți, dar și de la prieteni.

Nu trebuie să deschizi fişierele atașate la email-urile trimise de persoane necunoscute sau de prieteni care, deodată, ţi-au scris în engleză + niște rugăminți. Cel mai bine ar fi să contactezi persoana în cauză și-ţi confirme expedierea fișierului.

4. ”Îmi place varianta veche a softului, nu mai reactualizez.”

Hackerii caută puntectele slabe în sistemele de management al softurilor pentru a putea ataca în același timp mai multe website-uri. De aceea, este nevoie de a actualiza în mod frecvent software-urile utilizate. Specialiștii spun că site-urile care au fost infectate și apoi curățate, dar care nu își rezolvă vulnerabilitățile, sunt cele mai ușoare ținte.

5. „Dar pentru ce este nevoie de captcha?”

Captcha este o metodă automată de a determina dacă utilizatorul unui software este o persoană sau un program de calculator. Folosim coduri captcha pentru formularele de pe site pentru a opri programele automate. Aceasta este o etapă ce vă permite securizarea contului.

6. „Aplicațiile web – riscuri ascunse?”

Pentru a minimaliza riscurile să-ți fie spart contul, nu utiliza multe aplicații web. Joomla este cel mai relevant exemplu la acest subiect, numărul de module care pot fi adăugate la site-ul inițial este exagerat. De asemenea, nu ratați nici o ocazie de a instala noile versiuni la modulele de bază. Versiunile mai vechi au fost deja bine studiate de hackeri și ei știu cum pot fi atacate.

7. „Pot utiliza orice server de hosting”

Una dintre principale măsuri de protecție a site-ului tău este un server de calitate. Este imporatant ca firma de hosting să facă față atacurile DDOS. Un asemenea atac presupune mai mult de 30 de conexiuni simultane de pe un singur IP, care accesează același site, iar serverul blochează acest IP pentru a evita riscul unui atac. Compania de Hosting Amplica oferă asistență tehnică și abordare individuală fiecărui client pentru a găsi soluțiile problemelor apărute în procesul de administrare a site-ului.

Și o ultimă mențiune: Nu contabilul decide de ce fel de hosting aveți nevoie!

Greșelile enumerate mai sus sunt automate pentru unii, ciudate pentru alții, dar uneori le comiți fără să-ţi dai seama, din comoditate, din neatenție sau pentru că așa crezi că este mai bine.
Să-ți protejezi site-ul prin a evita cele 7 greșeli de mai sus!

Amplica Hosting – pentru că ne pasă!

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!