Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Au fost încheiate negocierile pe marginea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană

Publicat 23:18 | 26 iun. 2013 // Politică, RM-UE // 1.016 vizualizări

Drapele-UE-RMServiciul de presă al Guvernului Republicii Moldova: „Consiliul de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană a confirmat încheierea negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv Acordul de liber schimb cu UE. Consiliul contează pe parafarea Acordului la reuniunea Parteneriatului Estic ce va avea loc la Vilnius pe 29 noiembrie a.c. și semnarea acestuia imediat ce vor fi finalizate procedurile tehnice.

Uniunea Europeană apreciază „progresul solid” obținut de țara noastră în ce privește faza a doua și ultima a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize și reconfirmă obiectivul de călătorie liberă a cetățenilor moldoveni în UE în termeni cât mai restrânși.

Opiniile au fost exprimate la cea de-a 15 reuniune a Consiliului de Cooperare ce s-a desfășurat ieri la Luxembourg.

O sesiune specială în cadrul ședinței a fost dedicată procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Părțile au subliniat importanța menținerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistență pentru a apropia comunitățile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a declarat că toate aceste realizări constituie rezultatul reformelor puse în practică de autoritățile de la Chișinău, fapt ce va face ireversibil parcursul european al țării noastre.

Comisarul pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, Stefan FULE, a afirmat că formarea Coaliției Pro-Europene în Republica Moldova și finalizarea negocierilor reprezintă un argument puternic pentru aprofundarea relațiilor și concentrarea dialogului pe acțiunile de până la și după Summit-ul de la Vilnius.

La finalul reuniunii, Premierul Iurie LEANCĂ i-a adresat mulțumiri doamnei Lucinda CREIGHTON, Ministru de Externe al Irlandei, pentru sprijinul acordat țării noastre pe durata Președinției irlandeze a UE, care se încheie la finele acestei luni.”

 

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!