Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cea mai liniştită ţară de pe planetă – Top 10. Clasamentul celor mai periculoase ţări

Publicat 04:18 | 17 iun. 2013 // Elldorscop // 1.404 vizualizări

Cele mai liniştite ţări de pe planetă: Islanda, Danemarca şi Noua Zeelandă.

Imagini din Islanda

Imagini din Islanda

Revista “Forbes” a publicat clasamentul celor mai liniştite ţări de pe Pământ, realizat de Institutul pentru Economie şi Pace de la New York.

Organizaţia a strâns în acest scop o mare cantitate de date calitative şi cantitative şi a acordat fiecărei ţări un indice mondial de linişte şi siguranţă.

Datele privesc gradul de siguranţă internă şi de militarizare, numărul de conflicte şi de omucideri pe teritoriul ţării respective, precum şi implicarea statului în conflicte externe.

În funcţie de aceste coordonate, Islanda, ţară cu 320.000 de locuitori, cu o densitate a populaţiei de 3,1 locuitori/km2, situată în apropierea cercului polar, ocupă primul loc. În Islanda există stabilitate politică, rata omuciderilor este scăzută, iar în închisori sunt puţini deţinuţi.

Islanda este urmată, în ordine, de Danemarca, Noua Zeelandă, Austria, Elveţia, Japonia, Finlanda, Canada, Suedia, Top 10 fiind încheiat de Belgia.

Marile puteri şi ţările emergente nu stau deloc bine în acest clasament: Statele Unite se află pe locul al 100-lea (din 162), China – 101, Africa de Sud – 121, Turcia – 134, India – 141, Rusia – 155, Brazilia – 81, Franţa – 53 şi Marea Britanie – 44. Singura excepţie este Germania, care ocupă poziţia a 15-a.

La sfârşitul clasamentului se regăsesc ţările în care au loc permanent conflicte sau care sunt zilnic victime ale terorismului.
Printre ele, Pakistan – 157, Irak – 159, Siria – 160 şi Somalia – 161.
Cea mai periculoasă ţară rămâne deocamdată Afganistan, potrivit clasamentului apărut în “Forbes”.

Sursa: Agerpres, cu referire la 7sur7.be

 

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!