Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Desert: Vişine flambate cu îngheţată

Publicat 17:32 | 08 iun. 2013 // Şi altele... // 1.204 vizualizări

Inghetata-visine-flambateAvem nevoie de: o cutie cu îngheţată de vanilie (6 porţii), 700 de grame de vişine, 3 linguri de zahăr, un baton de scorţişoară (7,5 cm), o linguriţă de amidon, coaja rasă şi sucul unei portocale, 4-5 linguri de coniac, 4-5 linguri de vişinată.

Se spală vişinele şi li se scot sâmburii. Într-o cratiţă, turnăm 350 ml de apă, iar când dă în clocot adăugăm vişinele şi le fierbem la foc foarte mic aproximativ 5-10 minute, până se înmoaie, dar rămân întregi.

Scoatem vişinele într-un bol (cu o lingură de luat spuma).
În zeama în care au fiert, adăugăm zahărul, scorţişoara, coaja şi sucul de portocală.

Într-un alt bol, amestecăm amidonul cu o lingură din siropul obţinut. Apoi, această pastă se toarnă peste siropul din cratiţă şi se lasă pe foc mic, vreo 3-5 minute, amestecând din când în când, până se îngroaşă.
Se pun şi vişinele în cratiţă, se lasă foarte puţin pe foc, cât să se înfierbânte, după care tot conţinutul se răstoarnă într-un castron.

Îngheţata se pune în 6 cupe.
Coniac-flambatSe încălzeşte alcoolul (coniacul şi vişinata), se flambează (i se dă foc) şi se toarnă imediat peste vişine. Când s-au stins flăcările, se împart vişinele în cele 6 cupe cu înghetată.
Îngheţata se serveşte imediat, eventual, tot flambată.

Noi ne-am inspirat dintr-o reţetă austriacă prezentată de revista „Formula As”.

Cum se flambează, exemple:

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!