Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Incendiu la sediul Preşedinţiei Letoniei. De ce şi-a riscat viaţa ministrul Culturii

Publicat 04:44 | 21 iun. 2013 // Mapamond // 885 vizualizări

Update: Ministrul leton al Culturii, Zaneta Jaunzeme-Grende, împreună cu o echipă de pompieri, a intrat în Castelul din Riga, cuprins joi seara de flăcări, din cauza unui incendiu, pentru a se asigura că exponatele Muzeului Naţional de Artă care se află aici nu au fost afectate de foc, relatează agenţia rusă de presă Ria Novosti, citată de Agerpres. La scurt timp, ea a convocat o reuniune de urgenţă a Comitetului de criză în legătură cu incendiul de la Castelul din Riga.

Incendiu-RigaEchipe de pompieri au fost chemate joi seară, 20 iunie, pentru a stinge un serios incendiu pe acoperişul Castelului din Riga, vechi de câteva secole, sediu al Preşedinţiei Letoniei, în prezent în curs de renovare.

După primele informaţii, nimeni nu a fost rănit, a precizat purtătoarea de cuvânt a trupelor de pompieri, Viktorija Sembele, adăugând că pentru moment nu se cunosc cauzele incendiului.

Martori oculari au menţionat că o mare parte a acoperişului a fost cuprinsă de flăcări pe care mai multe grupe de pompieri încercau să le ţină sub control, sub privirile a sute de pietoni.

“Circa 100 de metri pătraţi din acoperiş au căzut pradă flăcărilor şi mai mult de zece echipe de pompieri au acţionat la locul incidentului”, a declarat Viktorija Sembele.

“Este grav, pentru că este vorba despre o clădire istorică situată în cartierul vechi din Riga”, a mai afirmat ea.

Incendiu-RigaArmata s-a alăturat eforturilor depuse de pompieri şi a trimis un elicopter capabil să arunce asupra flăcărilor apă din râul Daugava, aflat în vecinătate.

Un vas de croazieră ancorat în apropierea castelului a fost obligat să se mute pentru a permite şalupelor de luptă împotriva incendiilor să folosească apă din râu, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Castelul din Riga, cu o aripă datând din secolul al XIII-lea, adăposteşte un muzeu de istorie şi în mod normal birourile preşedintelui leton, Andris Berzins.

Din cauza actualelor lucrări de renovare, birourile Preşedinţiei au fost mutate temporar într-o altă reşedinţă istorică din capitala Letoniei.

Sursa: Agerpres, cu referire la AFP

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!