Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Instruire și asistență în obținerea locurilor de muncă la Chişinău, cu Centrul de Dezvoltare a Carierei

Publicat 04:31 | 06 iun. 2013 // Economie, Republica Moldova, Social // 1.108 vizualizări

mec.gov.md

Un Centru de Dezvoltare a Carierei a fost lansat miercuri, 5 iunie, la Chişinău, primul de acest gen din cele patru planificate a fi deschise în Republica Moldova.

Prin intermediul Centrului de Dezvoltare a Carierei, şomerii, emigranții reveniți acasă, precum și absolvenții diverselor instituții de învățământ vor beneficia de instruire și asistență în obținerea locurilor de muncă în Republica Moldova.

În luna iulie, prima promoţie va începe cursurile la acest Centru. Etapa de selectare a candidaţilor se desfăşoară în luna iunie.
Pentru mai multe informații: Dumitru Vasilescu, Manager de Proiect, tel.: (373 22) 839 911, email: dumitru.vasilescu@undp.org.

Potrivit precizărilor făcute de Serviciul de presă al Ministerului Economiei, Centrul urmează să valorifice metodologia SYSLAB, elaborată de SYSLAB International AS din Norvegia, care este bazată pe o combinație de lucru în echipă, consiliere şi formare profesională, promovarea antreprenoriatului și crearea unei rețele de parteneriat între angajatori şi potențialii angajați.

Conform datelor statistice oficiale, rata șomajului în 2012 a fost de 5,6%, bărbaţii fiind mai afectaţi de şomaj, comparativ cu femeile.
Rata șomajului în mediul urban este mai mare (7,3%) comparativ cu mediul rural (3,9%), deși mai multe locuri de muncă sunt disponibile în marile orașe.
În 2012, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a fost de 13,1%.

În Republica Moldova, Centrele SYSLAB sunt create în cadrul Proiectului “Antreprenoriat inovativ pentru angajare durabilă”, implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Economiei și cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!