Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Lege în Belarus: Şoferilor surprinşi în stare de ebrietate le vor fi confiscate autoturismele

Publicat 23:59 | 20 iun. 2013 // Mapamond // 941 vizualizări

MinskParlamentarii belaruşi au votat joi, 20 iunie, un proiect de lege care prevede măsuri mai severe împotriva conducătorilor auto, care se urcă la volan după ce au consumat alcool, după cum a relatat publicaţia electronică specializată în ştiri auto Usedcars.ru.

Documentul prevede, în special, confiscarea maşinii în cazul în care un şofer este surprins în stare de ebrietate la volan, inclusiv atunci când conducătorul auto nu este posesorul de facto al autoturismului, dacă şoferul respectiv a mai fost supus unor sancţiuni administrative în decurs de un an pentru o infracţiune similară.

În plus, noua lege prevede majorarea substanţială a amenzilor pentru conducere în stare de ebrietate, precum şi pedepse cu închisoarea pentru comiterea unui accident rutier de către un şofer băut, soldat cu două sau mai multe victime.
În prezent, pedeapsa minimă pentru acest gen de infracţiune este de trei ani de închisoare, iar noua lege creşte termenul de privare de libertate între 4 şi 10 ani.

Conform datelor statistice, din vina conducătorilor aflaţi în stare de ebrietate, în Belarus au decedat 437 de persoane în 2011-2012.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!