Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mihai Eminescu a fost pomenit la cimitirul Bellu. Comemorări la Ipoteşti şi Cluj

Publicat 22:46 | 15 iun. 2013 // Cultură, Mapamond, Radar, România // 1.120 vizualizări

Mormantul-Mihai-Eminescu-BelluSute de bucureşteni şi români veniţi din alte zone ale ţării i-au adus un omagiu lui Mihai Eminescu la mormântul său din cimitirul Bellu, sâmbătă, 15 iunie, la împlinirea a 124 de ani de la trecerea la cele veşnice a poetului naţional.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire. (Video/Trinitas TV)

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost părintele consilier patriarhal Florin Şerbănescu.
„Dorim să aducem tuturor celor de față binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru gândul luminos de a organiza această comemorare la mormântul celui care a fost Poetul Mihai Eminescu.
Pomenire-comemorare-Mihai-Eminescu-Cimitirul-BelluDe asemenea, aducem din partea Preafericirii Sale gândul de recunoștință al Biserici și al neamului românesc pentru cel care a fost acest mare înaintaș al nostru, marele poet născut pe meleagurile Botoșanilor la Ipotești și ajuns apoi să îmbrățișeze prin viața și prin opera sa tot pământul românesc, pentru că de acolo din Moldova și de la Iași a trecut și prin Transilvania și a ajuns la București unde și-a desfășurat activitatea, mai ales în ultima parte a vieții sale, perioada cea mai fecundă când era redactor la ziarul Timpul”, a mărturisit Pr. Florin Şerbănescu, Consilier al Sectorului Cultură şi Patrimoniu Religios al Patriarhiei Române.

În dimineaţa zilei de 15 iunie, în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, din incinta Memorialului Ipoteşti din localitatea Ipoteşti, judeţul Botoşani, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu.

Mihai-Eminescu-comemorat-la-ClujMihai Eminescu a fost comemorat şi la Cluj, în centrul oraşului, la statuia poetului din faţa Teatrului Naţional, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat o slujbă de pomenire.

Momentul de rugăciune a fost urmat de ceremonia depunerii de coroane de flori. Elevi ai Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Cluj au recitat poezii.

La eveniment au participat şi seminariştii clujeni, au venit să-i aducă un omagiu lui Eminescu reprezentaţii autorităţilor locale şi ai partidelor, ai Uniunii Scriitorilor, ai universităţii clujene, ai Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ai altor instituţii.

Elldor.Info, cu referire la Basilica, Trinitas TV“Ziarul Lumina”

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!