Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

NATO lansează o forţă de reacţie rapidă contra atacurilor cibernetice

Publicat 00:40 | 05 iun. 2013 // Mapamond, Radar // 1.101 vizualizări
nato.int

nato.int

Miniştrii apărării din ţările membre ale NATO au aprobat, marţi, 4 iunie, la Bruxelles, crearea unei forţe de acţiune rapidă destinată protejării reţelelor informatice ale Alianţei Nord-Atlantice în cazul atacurilor cibernetice.

“Am încheiat un acord pentru crearea de echipe de reacţie rapidă pentru protejarea sistemelor informatice ale NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

“Este o problemă serioasă pe care o luăm în serios”, pentru că “pot exista consecinţe devastatoare”, a adăugat el, precizând că sistemul de apărare al NATO va fi “deplin operaţional până la toamnă”.

Cei 28 de miniştri au luat această decizie în cadrul primei reuniuni ministeriale a NATO consacrate apărării contra atacurilor cibernetice (foto).

În 2012, reţeaua Alianţei s-a confruntat cu “peste 2.500 de cazuri de activitate informatică anormală sau cu tentative de intruziune”, respectiv “una la fiecare trei ore, (..) în fiecare zi a anului”, a spus înaltul responsabil al NATO.

El a arătat că protecţia NATO este o primă fază. “A doua va fi să cercetăm cum poate răspunde Alianţa la cererile aliaţilor care se confruntă cu atacuri cibernetice”, a adăugat Rasmussen.
“Un atac contra unui aliat ne poate afecta pe toţi dacă nu este combătut rapid”, a mai spus el.

Sursa: Agerpres, cu referire la AFP

Galerie foto de la reuniune

Comunicat de presă pe Nato.int

Elldor_Info-Avansam

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!