Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul. Înmormântarea – la 20 iunie

Publicat 04:57 | 17 iun. 2013 // Mapamond, Radar, România, Spiritualitate // 1.705 vizualizări

Update: Înmormântarea părintelui stareţ Justin Pârvu va avea loc joi, 20 iunie, în incinta Mănăstirii Petru Vodă. Sfânta Liturghie va începe la ora 9:00 dimineaţa, iar Slujba Înmormântării – la ora 12:00, în continuarea Sfintei Liturghii. Minunile Părintelui Justin Pârvu

Părintele Justin Pârvu este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai României.

Foto: Petruvoda.ro

Foto: Petruvoda.ro

Aseară (duminică, 16 iunie 2013), la ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămâni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, părintele Justin Pârvu (94 de ani),  stareţul Mănăstirii Petru Vodă, a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atât i-a iubit şi după care atât a jinduit.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936.

A participat ca preot militar pe frontul de Răsărit în al Doilea Război Mondial, apoi a fost întemniţat politic (sub acuzaţia de legionarism) între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991, ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ).

În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

De la sfârşitul lunii martie 2013, cancerul de stomac, pe care îl purta în taină de câţiva ani, a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună.

Să avem parte de rugăciunile sale! Dumnezeu să-l odihnească!

Parintele-Iustin-Parvu-in-ianuarie-2007

Obştile mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin vor veni ulterior cu detalii despre înmormântare.
Părintele Justin Pârvu a hotărât, la 31 mai a.c., ca următorul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă să fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Mănăstirea Durău, a informat Petruvoda.ro.

Sursa: Petruvoda.ro (site-ul Mănăstirii Petru Vodă)

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!