Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Patriarhul rus Kirill i-a îndemnat pe călugări să renunţe la internet

Publicat 15:13 | 08 iun. 2013 // Mapamond, Spiritualitate // 1.046 vizualizări

Patriarhul-Kirill-Catedrala-Hristos-Mantuitorul-MoscovaPatriarhul Moscovei şi Întregii Rusii, Kirill, a declarat că monahii nu trebuie să se folosească de internet, pentru a se feri de tentaţii.

În opinia Patriarhului Kirill, viaţa monahală nu trebuie să se adapteze în niciun fel condiţiilor moderne de viaţă, relatează Agerpres, citând Lenta.ru.

“În prezent, o mare tentaţie este internetul. Mulţi călugări procedează, în opinia mea, absolut lipsit de înţelepciune: pe de o parte, ei se retrag din lume, pentru a-şi crea condiţii bune pentru salvare (a sufletului), însă pe de altă parte îşi iau telefonul mobil şi încep să intre pe internet, unde, după cum ştim, sunt multe tentaţii şi lucruri păcătoase”, a declarat Patriarhul Kirill, în timpul întrevederii avute cu monahii mănăstirii Zografu de pe muntele Athos (Grecia).

“Când un călugăr ia în mână telefonul mobil, pentru a se conecta la internet, el ar trebui să se gândească dacă merită să se afle la mănăstire”, a spus capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pe preoţii de mir însă, Patriarhul Kirill i-a îndemnat să folosească în mod activ internetul pentru misiunea lor creştină.

În martie 2013, Biserica Ortodoxă Rusă i-a îndemnat pe credincioşi să se abţină în timpul Postului Mare nu doar de la produse lactate şi carne, ci şi de la utilizarea reţelelor de socializare.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!