Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pompierul Alexei Tucan, care a salvat un copil, a devenit eroul Chişinăului (video)

Publicat 15:45 | 21 iun. 2013 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.280 vizualizări
Alexei Tucan, captură video

Alexei Tucan, captură video

Primăria municipiului Chişinău şi Pretura Sectorului Buiucani îi aduc “sincere mulţumiri” pompierului superior Alexei Tucan, pentru că a salvat viaţa lui Robert-Daniel Putinica, de 9 ani, dintr-un apartament incendiat de la etajul 9 al blocului de locuit din str. Nicolae Costin, 63/1.
Deşi se afla în afara orelor de serviciu joi, 20 iunie, pompierul Alexei Tucan a acţionat prompt şi curajos, salvând viaţa băieţelului din apartamentul cuprins de flăcări, informează Primăria Chişinău. „Mulţumire pompierului erou”, titrează site-ul Primăriei.

Alexei Tucan este sergent al Serviciului Salvatori, în cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri al Sectorului Buiucani.

Incendiul s-a produs în după-amiaza zilei de 20 iunie. Copilul se afla în casă când flăcările au cuprins balconul de lângă bucătărie şi, speriat, a început să ceară ajutor.

Prin preajmă se afla pompierul Alexei Tucan, care a intrat în casa cuprinsă de fum şi l-a scos pe Robert-Daniel afară, potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
Concomitent, vecinii au alertat echipele de salvatori şi pompieri la telefonul 901.

La sosirea salvatorilor, copilul se afla în siguranţă, iar garda ajunsă la faţa locului în doar câteva minute a reuşit să localizeze incendiul, fără ca acesta să se răspândească în alte încăperi ale apartamentului.
Cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită.

Serviciul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (dse.md) a fost la faţa locului:

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!